De poke bowl is helemaal hip en trending. In Nederland is de poke bowl onlangs een groot succes, in landen als Amerika en Australië is de Poke bowl al  veel langer bekend. De poke bowl is een traditioneel gerecht uit Hawaï, het is broertje van de sushi. In een poke bowl recept kun je alles stoppen wat ook in sushi zit. Daarentegen is de poke bowl een stuk goedkoper en zijn het geen kleine hapjes, maar is het een hele maaltijd.  Vind je de poke bowl ook zo heerlijk en wil je er zelf een kunnen maken? Of heb je nog nooit een poke bowl gegeten en ben je benieuwd hoe het smaakt? Probeer dan het onderstaande recept, voor een onvergetelijke poke bowl ervaring.

Tip: Je kunt binnen het recept natuurlijk de proteïne veranderen en ook de groenten kunnen naar eigen keus worden aangepast. Daarentegen wil je na het onderstaande recept niet anders meer! Op zoek naar een ander bijzonder recept? Bekijk dan ons Acai bowl recept.

Ingrediënten voor 2 poke bowls

  • 200 gram sushi rijst
  • 80 ml rijstazijn
  • 200 gram rauwe tonijn in blokjes
  • 100 gram komkommer in kleine stukjes
  • 100 gram lente ui in stukjes
  • Paar plakken avocado
  • 100 gram wortel in slierten
  • Siracha mayo en poke ponzu saus
  • Furikake (crunch)
  • Soja saus
Poke bowl recept

Bereiding poke bowl recept

Kook de sushirijst volgens de verpakking. Als de sushirijst klaar is moet je deze met de deksel dicht na garen. Als de sushirijst klaar is om na te garen voeg je de rijstazijn toe en laat je het nog 15 minuten garen. Het beste is om de sushirijst nog zo’n uur te laten afkoelen.

In veel recepten wordt de proteïne gemarineerd in soja saus, in dit geval doen we dat niet omdat de sausen al een belangrijke rol spelen. Je kunt wel soja saus extra toevoegen aan de poke bowl in zijn geheel.

Als de rijst goed is afgekoeld kun je de rijst in een bowl doen. Boven op de bowl schep je de overige producten er in een rondje omheen. Hierbij gaat het over de tonijn, komkommer, lente ui, avocado en de wortel. Zorg dat de tonijn in kleine blokjes is gesneden, dit geldt ook voor de komkommer en lente ui. Snij de avocado in plakken en maak van de wortel slierten, je kunt hiervoor het beste een spiraalsnijder gebruiken. Maar alle fantasie rijke ideeën zijn mogelijk.

Als alle groentes en proteïne mooi op de sushirijst liggen kun je de sausen toevoegen. Voeg Siracha mayo toe die je in elke toko kunt verkrijgen. Aangezien de saus een pittig smaakje heeft kun je de saus combineren met de poke ponzu saus. Dit is ponzu gemixt met mayonaise. Dit zorgt ervoor dat het minder pittig wordt. Daarnaast is het gewoon de perfecte combinatie met siracha mayo. Als allerlaatste strooi je de furikake als crunch eroverheen en klaar is kees. Je kunt eventueel nog soja saus toevoegen, zodat de rijst wat meer smaak krijgt. Nodig is het zeker niet, maar lekker wel!

Veel plezier met het maken van je eigen poke bowl, hierna wil je niet anders meer! Bekijk voor meer gezonde gerechten ons blog gezonde zoete snacks.

Eetsmakkelijk alvast!

Poke bowl recept