Het is belangrijk dat je regelmatig naar de tandarts gaat, zelfs als je er bang voor bent. Hoewel het misschien moeilijk is om naar de tandarts te gaan als je bang bent, is het toch van het grootste belang. We vertellen je er meer over in dit artikel. 

Waarom is het belangrijk om naar de tandarts te gaan?

Tandartsen kunnen helpen bij het voorkomen van tand- en mondproblemen. Door regelmatig naar de tandarts te gaan, kun je tand- en mondproblemen detecteren voordat ze ernstig worden. Je kunt ook problemen voorkomen door middel van professionele mondhygiëne. Het is ook belangrijk om naar de tandarts te gaan omdat tandproblemen kunnen leiden tot andere gezondheidsproblemen. Als tandproblemen niet op tijd worden behandeld, kunnen ze leiden tot infecties en andere ernstige gezondheidsproblemen.

Wat moet je doen wanneer je angst voor de tandarts hebt?

Toch kan het extreem lastig zijn om naar de tandarts te gaan wanneer je er bang voor bent. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je angst te verminderen. Praat met je tandarts over je angsten en laat hem je helpen om je angst te verminderen. Je kunt ook vrienden of familie meenemen voor meer steun. Als je bang bent voor de tandarts, is het belangrijk om toch naar de tandarts te gaan. Het is de enige manier om je tanden en mond goed te verzorgen en gezond te houden. Wat je ook kunt doen, is onder narcose gaan tijdens je tandarts afspraak. Lees verder om daar meer over te weten te komen.

Onder narcose tijdens je tandarts bezoek

Voor mensen met een erge angst voor tandartsen kan het een opluchting zijn om te weten dat er een manier is waarop je een tandartsafspraak kunt doorstaan zonder al te veel stress. Een manier waarmee je je angst voor tandartsen aan kunt pakken, is om onder narcose te gaan om je tandarts afspraak te ondergaan. Onder narcose gaan betekent dat je een korte tijd een slaapachtige toestand ervaart. Tijdens deze toestand zal je niet alle pijn of angst die je normaal gesproken zou ervaren, bewust ervaren. Als je onder narcose bent, kun je je tandartsafspraak doorstaan zonder al te veel stress.

Het is belangrijk om te weten dat het volledig veilig is om onder narcose te gaan tijdens je tandartsafspraak. Je zal altijd begeleid worden door een arts en/of verpleegkundige. Ze zullen er altijd voor zorgen dat je veilig bent en dat alles volgens plan verloopt. Een voorbeeld van een tandartspraktijk die aan afspraken onder narcose doet, is VieDenta kliniek

Als je een erge angst voor tandartsen hebt en je wilt het ondergaan onder narcose, neem dan contact op met je tandarts om te zien of dat een optie is. Je tandarts zal je meer informatie kunnen geven over de mogelijkheden en eventuele risico’s. Op narcose tandarts kun je meer lezen over narcose en je tandartsafspraak.