Het is buiten weer koud en donker. We kennen het allemaal je staat op in het donker en je komt thuis in het donker. En iedereen verheugt zich ’s morgens al om ’s avonds lekker voor de openhaard te gaan zitten! Verwen jezelf  ’s avonds voor de openhaard met lekkere salted caramel brownies! Met dit heerlijke recept zullen je tanden uit je mond vallen van genot!

Heerlijke homemade salted caramel brownies bakken onder het genot van een kop warme chocolade melk met slagroom, wie vindt dat nu niet leuk? Er gaan allemaal lekkere ingrediënten in zoals chocolade, caramel, pindakaas en natuurlijk niet te vergeten het belangrijkste ingrediënt de Bourbon, ze heten dan ook niet voor niets “Drunk in the kitchen brownies”!

DRUNK IN THE KITCHEN BROWNIES

Warm Salted Caramel Brownies

Ingrediënten voor de brownies:

  • 130 gr. ongezouten boter
  • 140 gr. chocolade met 50% cacao
  • 55 gr. chocolade met 70% cacao
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel oploskoffie
  • 2 theelepels vanille suiker
  • 150 gr. suiker
  • 50 gr. bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout

Ingrediënten voor het caramel glazuur:

  • 70 gr. boter
  • 120 gr. pindakaas
  • 1½ eetlepels bourbon
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 gr. poedersuiker
  • 16 pretzels bedekt in chocolade
  • 40 gr. gezouten karamel

Bakbenodigdheden:

  • Oven
  • 2 beslagkommen
  • Ovenschaal of cakevorm met een doorsnede van 20cm
  • Garde of handmixer
  • Pannetje
Salted caramel brownies
Caramel
Chocolate
Salted

Bereidingswijze voor de brownies

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter en de chocolade ( zowel de 50% als de 70% ) in een pannetje op het vuur en roer af en toe door het mengsel totdat het gesmolten en mooi glad is. Roer in een beslagkom de eieren, de koffie, de suiker en de vanillesuiker tot een mooi glad beslag! Als het chocolade mengsel lichtjes is afgekoeld dan roer je het door het ei mengsel heen. Tip! Het chocolade mengsel is lichtjes afgekoeld als je je vinger erin kunt dippen en het lauw aanvoelt! Je kunt nu ook gelijk even lekker proeven van het mengsel! Voeg in de andere beslagkom de bloem, de bakpoeder en het zout samen. Roer dit goed door elkaar zodat alles goed gemengd is! Voeg vervolgens het bloemmengsel samen met het ei/chocolade mengsel. Roer het beslag goed door elkaar zodat het een mooi luchtig beslag wordt zonder kruimels!

Vet een ovenschaal/cakevorm met een doorsnede van 20 cm in met bijvoorbeeld bakspray van Dr. Oetker. Giet het beslag in de schaal en bak het in ongeveer 10 a 15 minuten mooi bruin. Tip! Om zeker te weten dat je brownies goed zijn, kun je na ongeveer 10 minuten even met een sateprikker in je brownie prikken. Als de sateprikker er redelijk schoon uitkomt dan zijn je brownies gaar! Haal de brownies uit de oven en laat ze goed afkoelen!

Bereiding caramel glazuur:

Klop met een garde of met een handmixer de boter en de pindakaas samen tot een mooi luchtig geheel. Voeg daarna de Bourbon en het vanille extract erbij en schenk net als ik ook een lekker glaasje Bourbon voor jezelf in. Voeg daarna de poedersuiker beetje bij beetje toe! Klop het beslag gedurende een aantal minuten op middelhoge snelheid totdat het beslag lekker fluffy is!

Over de dikte van het glazuur kan veel gezegd worden, ik vind het zelf het lekkerst als het glazuur wat dikker is. Je kunt het glazuur dikker maken door wat extra boter toe te voegen en dunner maken door er wat water bij te doen.

Result Salted Caramel Brownies

Als laatste…

Schenk het glazuur lekker dik over de brownies heen! Leg de pretzel boven op het glazuur, strooi de gezouten karamel erover heen en je homemade salted caramel brownie is klaar!

Tip! Je kunt de brownies ook versieren met mini marshmallows! En nu rest je nog maar een ding en dat is heerlijk genieten van je homemade salted caramel brownie voor de openhaard! Ik ben ontzettend benieuwd wat jullie ervan vinden! Laat het me weten in een reactie hieronder!