Hoe lang heb je al “Spaans leren” op je bucketlist staan? De kans is groot als veel te lang. Geen zorgen, ook jij kan snel Spaans leren. Of je nu begint met Spaanse woorden, Spaanse boeken, of veel omgaat met iemand die Spaans spreekt, het helpt je allemaal bij de zelfontwikkeling rondom het leren van de taal.
Om eerlijk te zijn, er is veel verkeerde informatie over de beste manieren om Spaans te leren. Daarom ben ik hier om jouw advies te geven.

In het jaar dat ik me concentreerde op het leren van Spaans heb ik meer bereikt dan ik me ooit had kunnen voorstellen door een paar simpele principes te volgen.

Zoals je zult merken, kunnen al deze methodes worden gedaan vanuit het comfort van je huis.

Wees consequent

Deze tip is niet echt een manier om Spaans te leren, maar ik wilde het toch even vermelden voordat je begint. Je moet, en ik bedoel moet, er een gewoonte van maken om de taal elke dag te leren als je het wilt volhouden.

Ik heb te veel vrienden gezien die stopten met Spaans leren, simpelweg omdat ze het in hun week probeerden te proppen en het “druk” kregen. Gewoontes kunnen worden opgebouwd in iets minder dan een maand, dus het belangrijkste is dat je de gewoonte creëert om elke dag te leren.

Als je niet begint met het vormen van een studie gewoonte ga je niet in staan zijn om duurzame vooruitgang te boeken. Het is niet zoals het bingewatchen van Netflix, je kunt niet gewoon hard studeren op zaterdag om het vervolgens een week goed te maken zonder een beetje Spaans te spreken.

Maak gebruik van de bestaande tools!

In de eerste klas van de middelbare school ontdekte ik, als ultieme pc nerd, een handige tool die mij in de rust van mijn schoolleven zou helpen. WRTS is tegenwoordig een betaalplatform, maar als je het mij vraagt nog steeds één van de beste die er is. Een goede fundering begint bij het stampen van woordjes en dus bij WRTS. Op dit platform kun je woordjes en zelfs hele zinnen invoeren en jezelf overhoren. Maak op het platform WRTS simpele lijsten, zoals “25 meest gebruikte werkwoorden in Spanje” of “Een basisgesprekje in het Spaans“. Deze informatie kun je gemakkelijk in Google vinden. Het klopt dat oefenen met natives een van de beste manieren is, maar zonder goede basis krijg je niet eens de kans om een gesprekje te beginnen. Stampen dus!

Wat zijn de snelste manieren om vloeiend Spaans te leren spreken?

1. Lees hardop

De uitspraak van het Spaans is eenvoudig omdat elke letter van het alfabet, maar op één manier kan worden uitgesproken. Onze beste tip is om een boek, tijdschrift of nieuwsbericht te pakken en het hardop voor te lezen. Zo krijg je meer zelfvertrouwen in het spreken van het Spaans en breid je je woordenschat uit.

2. Oefenen, oefenen, oefenen

De beste manier om conversatie Spaans te leren is door gewoon te spreken. Zoek voortdurend naar mogelijkheden om je spreekvaardigheid te testen.

3. Vrienden worden

We hebben meer kans om een doel te bereiken als we het delen, dus moedig een vriend of familielid aan om samen met jou Spaans te leren. Schakel je sms’jes, maaltijden en filmavonden om naar het Spaans en beleef veel plezier aan het samen leren.

4. Stel je eigen zinnenboek samen

Als je aan het leren bent, zijn er een paar veelgestelde vragen die je regelmatig gesteld worden:

  • Waar kom je vandaan?
  • Wat is je naam?
  • Wat doe je voor werk?
  • Hoe lang ben je al Spaans aan het leren?

Het onthouden van deze antwoorden zal je een grote zelfvertrouwen boost geven en het gesprek gaande houden.

5. Blijf bij één Spaanse variëteit

Tweeëntwintig landen op vier continenten hebben Spaans als officiële taal. Met kleine verschillen, bijvoorbeeld tussen het Spaans dat wordt gesproken in Latijns-Amerika en het Spaans dat wordt gesproken in Spanje, kan het overweldigend zijn voor Spaanse leerders. Om verwarring te voorkomen, raden we je aan je te concentreren op het leren van één taal.

6. Zing mee

Zingen is een zeer krachtig hulpmiddel voor taalleerders. Of je nu van rock, pop of jazz houdt, zoek een paar Spaanse liedjes die je leuk vindt en zing uit volle borst mee.

7. Oefen je hersenen

Niet alleen kan lichaamsbeweging je hersenfunctie en geheugen een boost geven, het is ook het perfecte moment om Spaans in je routine in te passen. Luister naar een Spaanse podcast tijdens een wandeling, of speel Spaanse muziek in de sportschool en pluk de vruchten van beide.