De belangrijkste maaltijd van de dag is het ontbijt. Toch slaan veel mensen het ontbijt over. Je kent het wel, nog 5 minuten snoozen en uiteindelijk kom je 20 minuten later pas je bed uit. Dan is het snel opfrissen, omkleden en hop naar je werk zonder te ontbijten. Je neemt om 11 uur wel een extra koekje bij de koffie om de honger te stillen. Veel mensen slaan het ontbijt ’s morgens over. Ze zijn dan net wakker en hebben nog geen honger. Maar zoals ik net al aangaf is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van dag. Het is niet zo slim om dit over te slaan. Denk je nu ja dat overkomt mij elke ochtend! Dan zijn deze gezonde ontbijt recepten voor jou! Met deze heerlijke ontbijtjes kun je nog lekker snoozen ’s morgens en toch ontbijten. Hieronder vindt je twee gezonde ontbijt recepten.

Gezond ontbijt recept: bananen smoothie

Boodschappen lijstje havermout bananen smoothie
– 250ml milde magere yoghurt
– 125ml halfvolle melk
– 1 banaan
– 3 eetlepels havermout
– 2 theelepels pindakaas
– Blender

Het recept is eigenlijk heel simpel. Je doet alle ingrediënten in de blender en dan mix je het tot een heerlijke smoothie. Het handigste van deze gezonde ontbijt smoothie is dat je hem de avond van te voren al kunt klaarmaken. Als je een shaker beker hebt, kun je de gezonde ontbijt smoothie lekker onderweg naar je werk drinken.

Tip! Je kunt ook de banaan vervangen door fruit wat je zelf lekker vindt.

Gezond ontbijt recept: bananen pannenkoeken

Boodschappenlijstje skinny bananen pannenkoeken
– 2 eieren
– 1 banaan
– Kwark
– Aardbeien
– Mixer
– Koekenpan
– Olijfolie
– Pollepel

Mix de twee eieren met de banaan tot een glad mengsel. Doe een scheutje olijfolie in de pan en laat het goed heet worden. Doe het beslag in de hete pan (ongeveer een pollepel). Bak de pannenkoeken mooi bruin.

Snijd de aardbeien in schijfjes en roer de kwark even goed door. Leg de pannenkoeken op een bord samen met de kwark en verse aardbeien en je hebt een heerlijk makkelijk (en gezond) ontbijt.

Kijk hier voor meer gezonde ontbijt recepten! Heb jij nog gezonde ontbijt recepten die je vaker klaar maakt? Laat het ons weten via een reactie!