Nacho’s met kaas uit de oven, heerlijk!

Zelf nacho’s uit de oven maken is nog veel simpeler dan je denkt. Het is bovendien echt heerlijk om te serveren voor familie en vrienden. Die zullen voorstelt staan van wat jij in een kwartiertje op tafel zet!

Inkoop lijstje voor 2 tot 4 personen:

• 2 stevige tomaten
• 1 rode peper of als je durft 1 Jalapeño
• 1 zakje naturel tortillachips
• 1 bakje crème fraîche
• 1 rode ui
• 100-150g geraspte kaas

Zo maak je Nacho’s uit de oven klaar

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Als je dan de oven open doet en de nacho’s er in legt zal de oven een beetje afkoelen tot precies 200 ºC. Ga vervolgens door met de nacho’s op 200 ºC bakken.

Pak de tomaten en verwijder de zaadjes van de tomaten, dit is omdat we geen vocht te veel willen hebben. De nacho’s moeten lekker knapperig worden. Snijd het vruchtvlees van de tomaten in kleine blokjes. Pak nu de peper en snij af wat je lekker vindt in dunne ringetjes. Proef eerst het puntje van de peper. Hoe dichter bij de steel, hoe pittiger de chili wordt! Verdeel nu de tortillachips over een met een dun laagje ingevette lage ovenschaal. Deze moet laag zijn om alle kanten ongeveer even knapperig te krijgen.

Schep vervolgens een paar schepjes crème fraîche in de ovenschaal (niet te veel dan wordt het nat). Snij nu de ui in ringen en verdeel deze samen met de tomaat en de chili over de ovenschaal. Bestrooi het geheel als laatste met de geraspte kaas. Zet de schaal met nacho’s 5-10 minuten in de oven. Laat de kaas niet verbranden! Smullen maar!