Door de zomerse temperaturen van de afgelopen dagen in Nederland kreeg ik spontaan zin in een gezellige avond met mijn beste vriendinnen. Daarom gaf ik ze een belletje en nodigde ze uit voor een vriendinnenavond met een etentje. Iedereen bracht iets mee en zo was het dat we op een zwoele woensdagavond met zijn vieren aan een mooi gedekte tafel in de tuin zaten. Zelf waren we ook gekleed voor een prettige zomeravond.

Eén van m’n vriendinnen had een heerlijke witte wijn mee genomen die bij elk gerecht past, genaamd de Lavila Blanc. Dit is een fijne lichte wijn met een verfrissende smaak en prachtige geur van citrus. Het voorgerecht bestond uit een frisse salade met cherrytomaten, feta, komkommer en mooie kruiden die het gerecht volledig op smaak brachten. Deze zomerse witte wijn is de perfecte combinatie met deze frisse salade. Na dit overheerlijke voorgerecht hadden we alweer zin in het volgende gerecht.

Romantisch kaarsje

Ondertussen was de tweede fles witte wijn open getrokken, uiteraard de Lavila Blanc, wat waren wij blij dat Patricia een kleine voorraad van deze fruitige wijn mee had genomen. Ze had de wijn ruim van tevoren koud gezet, zodat de fruitige wijn koel geschonken kon worden bij het etentje. Het hoofdgerecht bestond uit een smakelijke pasta met vis, verse spinazie, paprika, uitjes en een zalige romige saus. Het was een machtige pasta, daarvoor was de Lavila Blanc de uitgekozen tegenhanger.

Inmiddels begon het te schemeren, de lampionnetjes gingen aan, werden de kaarsjes aangestoken en speelden we een ontspannend muziekje af. Dit gaf een zomers gevoel, ook om rond deze tijd nog buiten te kunnen zitten met een aangename temperatuur. Nadat het hoofdgerecht wat was gezakt waren we klaar voor het laatste gerecht, het dessert!

Het dessert was eigenlijk te mooi om op te eten, maar smaakte te goed om te laten staan. Helma had heerlijk aardbeiensorbetijs gemaakt en wat smaakte de witte wijn hier smaakvol bij, we konden er dan ook geen genoeg van krijgen. Zo liep de avond op zijn eind en waren we dan vooral erg te spreken over de goede keuze van de wijn en het heerlijke toetje! De witte wijn van Patricia was perfect voor deze geweldige zomeravond! Uiteindelijk zijn dan ook alle zes de flessen op gegaan en besloten m’n vriendinnen om maar de taxi naar huis te nemen (Oeps!).