Lekkere en eenvoudige sausjes bij de borrel zelf maken!

Je hebt een gezellige avond met elkaar, je kent het wel, een goed gesprek en een lekker glas wijn. Nu wil je iets lekkers pakken hierbij zoals een borrelhapje. Je kijkt in de koelkast…. is de saus op! Wat moet je dan doen? Bij deze een paar lekkere basis sausjes die je zelf kunt maken en die elk borrelhapje overheerlijk zullen maken. Deze tafel vol met eten hebben we gisteren van genoten, heerlijk!

Wat heb je nodig? Het inkooplijstje:

Truffelmayonaise

  • Eitje
  • Mosterd
  • Azijn
  • Zout
  • Zonnebloemolie
  • Truffeltapenade

Groene Pesto

  • 1 bosje basilicum
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 1/2 teen knoflook
  • 35 gr pijnboompitten of andere ongezouten nootjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Hoe maak je zelf truffelmayonaise?

Splits eerste een eitje. Hou alleen de dooier over en meng deze met een beetje mosterd, azijn en zout. Doe dit voor extra snelheid met een staafmixer. Voeg aan dit mengsel (voorzichtig!) druppelsgewijs zonnebloemolie toe totdat het mengsel een heerlijke lobbige mayonaise dikte krijgt. Voeg naar smaak de truffeltapenade toe en eventueel nog wat zout. Lekker!

Hoe maak je zelf groene pesto?

Rooster eerst de gekozen nootjes in een (droge!) koekenpan tot goudbruin. Snij tegelijkertijd een teentje knoflook doormidden en in kleine stukjes. Rasp hierbij een beetje Parmezaanse kaas en doe het geheel in een staafmixerbakje. Nu voeg je de basilicum en de olijfolie toe. Niet te veel olie in het begin. Zo kun je rustig de dikte van de saus bepalen. De pesto moet niet te droog maar ook zeker niet te vloeibaar worden. Breng tot slot de pesto heerlijk op smaak met een beetje peper en zout.