Havermout met banaan recept

Havermout wordt al heel lang gegeten en is vooral bekend onder de sporters. Het werd altijd gezien als een saai en simpel ontbijt. Nu is het een van de meest populaire ontbijt gerechten. Daarnaast is het ook nog eens super gezond! De vlokken bevatten veel koolhydraten, wat zorgt voor een lang verzadigd gevoel. Daarnaast geeft banaan je ook veel energie. Havermout met banaan is een top sport ontbijt, maar daarnaast ook gewoon heel lekker. Op zoek naar meer lekkere ontbijt recepten check dan ons blog Acai bowl recept. Vind je havermout niet zo lekker, dan zijn hieronder enkele redenen om toch havermout te eten!

Havermout weetjes

  • Haver is rijk aan voedingsvezels, deze zorgen voor een goede stofwisseling en een goede spijsvertering.
  • Het heelt je huid, haver wordt steeds vaker verwerkt in verzorgingsproducten. Je kunt ook zelf met havermout aan de slag voor bijvoorbeeld een gezichtsmasker.
  • Haver verlaagt je cholesterolgehalte.
  • Havermout is van nature glutenvrij. Ondanks dat haver van nature glutenvrij is, is het vaak wel besmet met gluten. Omdat haver verwerkt kan zijn in een omgeving met gluten. Denk aan tarwe en rogge. Als je een glutenintolerantie hebt kun je dus wel havermout eten, ben je allergisch dan kun je dit beter niet doen.
Havermout met banaan

Mogelijkheden

Er zijn vele variaties op de havermoutpap. Denk aan havermout met water, kwark, appel, blauwe bessen of cacoa. Voor ieder wat wils, dus houd je niet van banaan? Bedenk dan een variatie op ons recept!

Ons favoriete havermout recept is met banaan en pindakaas. Het zijn natuurlijk wat calorieën bij elkaar, maar het is wel de perfecte start van de dag als je gaat trainen. Nog niet overtuigt? Dan is hieronder het ideale havermout met banaan recept, niet te nat en lekker warm! Hierna wil je niets anders meer!

Benodigdheden voor 1 persoon

  • 30 gram havermout
  • 1 banaan
  • 100 tot 150 ml melk (lactose vrije melk)
  • 15 gram pindakaas
  • 1 tl honing
  • Eventueel extra fruit aanrader (framboos) of wat dadels
Havermout met banaan

Bereidingswijze

  • Doe de havermout in een bakje en schenk hier de melk koud bij. Je kunt gewone melk gebruiken, maar net zo goed lactose vrije melk. Het smaakt net zo lekker! Houd je van een natte havermout? Dan kun je zeker wel 200 ml melk gebruiken. In dit recept gebruiken we maximaal 150 ml melk.
  • Het bakje met de havermout en melk verwarm je in de magnetron op 900 watt voor 1 minuut en 40 seconden.
  • Doe de theelepel honing door het mengsel en roer het er goed door.
  • Snijd de banaan in plakjes, een halve banaan is in principe genoeg als je er nog ander fruit bij doet zoals framboos. Leg het fruit boven op de havermout.
  • Naast het fruit voeg je de pindakaas toe en klaar is kees!

Je kunt afwisselen met het fruit ook kun je er zelfs wat dadels bij doen. De dadels zijn helaas niet erg goed voor de calorieën, maar ze passen er wel perfect bij. Op zoek naar meer lekkere recepten? Bekijk dan ons blog gezonde zoete snacks.

Hmmm en smullen maar!

Havermout met banaan