Meer controle over je kosten, geen verplicht contract afsluiten en opwaarderen wanneer je zelf wilt: het zijn enkele voordelen en redenen die ervoor zorgen dat men voor een herlaadkaart kiest. Het kopen van een prepaid simkaart zelf is natuurlijk niet echt een lastige taak. Er komen echter wel wat dingen kijken bij het bestellen van prepaid. Door van tevoren op een aantal zaken te letten, koop je een betere prepaid kaart. Lees daarom in dit artikel 3 tips bij het kopen van een prepaid kaart / herlaadkaart!

Een prepaid simkaart kopen

Van plan om een prepaid simkaart (herlaadkaart) te kopen? Top! Gebruik onderstaande 3 tips om een goede aankoop te doen:

1. Vergelijk prepaid tarieven van verschillende providers

2. Houd rekening met prepaid internetsnelheid

3. Kom voordeliger uit met prepaids bundels

1. Tarieven van providers vergelijken

Er zijn meerdere aanbieders die herlaadkaarten aanbieden. Daarom is het van belang om prepaid tarieven te vergelijken. Dit wordt onderverdeeld in tarieven voor mobiele data, belminuten en sms’jes. Hoeveel betaal je per MB, belminuut en verstuurde sms bij verschillende providers? Door hierachter te komen, betaal je uiteindelijk minder, omdat je weet welke provider goedkopere tarieven hanteert. 

Hieronder lees je wat goedkope tarieven zijn voor prepaid bellen, sms’en en internetten (zonder bundels):

Bellen: Probeer niet meer dan 20 cent per minuut te betalen voor prepaid bellen. Ga je hier overheen, dan bel je niet goedkoop.

Sms: Het versturen van een sms zou niet meer dan 10 cent moeten kosten. Een voordelige provider hanteert maximaal 10 cent per sms.

Internet: Voor het gebruiken van MB’s via prepaid zou je niet meer dan 15 cent per MB moeten betalen.

2. Rekening houden met prepaid internetsnelheid

Aanbieders hanteren niet altijd dezelfde internetsnelheid voor prepaid als voor een abonnement. Sommige aanbieders kiezen er namelijk voor om een lagere snelheid voor prepaid aan te bieden. Hierdoor kan het zijn dat je niet heel snel internet hebt met je prepaid simkaart.

Internetsnelheden verschillen dus per provider. Waar de ene provider een maximale download- en uploadsnelheid van 256 Mbps (download) en 150 Mbps (upload) kan hebben, is dat bij een andere aanbieder misschien wel slechts 14,4 Mbps download- en 3,6 Mbps uploadsnelheid. Dat is nogal een groot verschil. Daarom is het van belang om hier goed op te letten wanneer je een prepaid kaart wilt aanschaffen.

3. Voordeliger met prepaid bundels

Meerdere providers kiezen ervoor ook prepaid bundels aan te bieden. Met behulp van dergelijke bundels kun je voordeliger uitkomen. Zo zijn er bijvoorbeeld specifieke internetbundels, maar ook belbundels. Door eerst op te waarderen, kun je direct een bundel aanschaffen. Deze prepaid bundels zijn meestal 1 maand geldig.