Wil je afvallen, maar verval je ’s avonds weer in je slechte gewoontes? Of is het lastig om je in te houden als je in de supermarkt rondloopt? Probeer het eens met een gezond weekmenu, waarbij je vantevoren al voor maandag tot zondag voor jezelf vaststelt wat er op het menu staat. Dat is gezond eten op een makkelijke manier.

We gaan in deze uit van drie maaltijden per dag; ontbijt, lunch en avondeten. Probeer dit aan te houden en alleen naar snacks te grijpen als je écht honger hebt. Enkel voorbeelden van gezonde en lekkere snacks zijn: tomaatjes, wortels, rijstwafel, fruit of ei.

Maandag

De eerste dag van de week, dus ideaal om goed van start te staan. We beginnen de dag met veel eiwitten en eindigen met een overheerlijke maaltijd.

Ontbijt: Twee volkoren crackers met een laagje pindakaas
Lunch: Zoete aardappelsoep
Avondeten: Kikkererwtenschotel

Dinsdag

Dinsdag, bij de meeste mensen werkendag. Toch raden we aan om goed te ontbijten met een heerlijk omelet. Aan het einde van de dag hoef je je door de gezonde kant-en-klare maaltijd met teriyaki runderreepjes en broccoli niet druk te maken om potten en pannen.

Ontbijt: Omelet
Lunch: Kipsalade met cherrytomaatjes
Avondeten: Teriyaki runderreepjes met broccoli


Woensdag

Om de week te breken beginnen we deze dag met twee relatief eenvoudige maaltijden. De Griekse yoghurt met fruit/noten en het volkoren brood met kipfilet zijn binnen no time klaar. Daarna lekker in de keuken staan om overheerlijke gevulde aubergine klaar te maken.

Ontbijt: Griekse yoghurt met fruit en noten
Lunch: Volkoren brood met kipfilet
Avondeten: Gevulde aubergine


Donderdag

Wees eerlijk: met zo’n menu ga je bijna uitkijken naar donderdag. De dag beginnen we met fruit, terwijl we aan het einde een heerlijk curry-recept met ei maken.

Ontbijt: Havermoutpap met fruit
Lunch: Rijstwafels met Hüttenkäse
Avondeten: Curry met ei


Vrijdag

Vrijdag, weeekend! Dit vieren we met een feestelijke dag vol lekkernijen. Wat denk je van de vanillekwark in de ochtend of de heerlijke high protein tosti met kip? Een regelrechte lunchtip voor Jan en alleman. ‘S avonds houden we het lekker simpel, met volkoren tortilla’s op het menu.

Ontbijt: Vanillekwark
Lunch: High protein tosti met kip
Avondeten: Volkoren tortilla’s met groente


Zaterdag

Zaterdag is de dag dat veel mensen meer tijd hebben om in de keuken aan de slag te gaan. Dat is ook de reden dat we vandaag aan de slag gaan met iets uitgebreidere gerechten. In de ochtend maken we een overheerlijk pindakaas-bananenbrood klaar, om ’s middags volkoren pannenkoeken te bakken. Het avondeten: vegetarische shakshuka.

Ontbijt: Pindakaas-bananen brood
Lunch: Volkoren pannenkoeken
Avondeten: Shakshuka


Zondag

Zondag, rustdag. Awel, niet in de keuken. De gezonde wentelteefjes, het ontbijt van vandaag, zullen iedereen smaken. Hetzelfde geldt voor de clubsandwich met sla en ei. Het laatste maal van deze week is al even feestelijk: kippendij-shoarme met zoete aardappel-friet.

Ontbijt: Gezonde wentelteefjes
Lunch: Clubsandwich met sla en ei
Avondeten: Kippendij-shoarma met zoete aardappel frietjes

Wij hopen dat het jou gaat lukken/gelukt is om je doelen te bereiken: lekker, maar toch gezond eten. En als gevolg daarvan een trotse blik op de weegschaal. Meer inspiratie nodig? Lees hier meer foodblogs van Stijl-vol!