Om makkelijk op zolder te kunnen komen, kan het gebruik van een vlizotrap aan te raden zijn. Het voordeel van een vlizotrap is daarbij, dat deze trap zeer weinig ruimte inneemt. De trap wordt immers in het plafond van de ruimte onder de zolder verwerkt! Mocht je dagelijks naar zolder gaan, dan is een vlizotrap niet de meest geschikte oplossing. In dit geval zou je een steektrap kunnen overwegen. Ook een steektrap heeft maar weinig ruimte nodig en is daarnaast relatief goedkoop. In het bijzonder wanneer je deze trappen zelf monteert. Je leest er meer over in dit artikel. 

Koop een bouwpakket vlizotrap 

De makkelijkste manier om een vlizotrap zelf te monteren, is de keuze voor een bouwpakket vlizotrap. Er zijn online diverse aanbieders van deze trappen te vinden. Een bouwpakket vlizotrap is niet alleen goedkoper dan een trap die je bij een specialist koopt inclusief montage. Ook kun je de trap na levering hiervan, wat vaak binnen een paar werkdagen gebeurt, direct monteren. Je bent op deze manier niet afhankelijk van de tijd die een monteur heeft om de trap in jouw woning te realiseren. Bekijk voor een bouwpakket trap het assortiment op Houtcompleet.nl.

Plaats de vlizotrap altijd samen met iemand

Helemaal zelf een vlizotrap monteren is vaak lastig. Verstandiger is het om de vlizotrap met iemand anders in elkaar te zetten en te monteren. De een houdt de vlizotrap vast, terwijl de ander deze aan de vloer van de zolder bevestigt. Zou je de vlizotrap naar beneden laten hangen als je deze monteert, dan is de kans groot dat deze niet recht zit. Mocht je niemand in je omgeving hebben die beschikbaar is, dan kun je de vlizotrap uitklappen en met bijvoorbeeld boeken zorgen dat deze op de grond leunt als dat niet direct gebeurt. 

Het kan verstandig zijn om het gat in de vloer van de zolder door een vakman te laten maken. Op deze manier weet je zeker dat het gat recht is. Daarbij hebben particulieren vaak niet het benodigde gereedschap in huis om een gat in het plafond te maken. 

Dit waren onze tips over het zelf plaatsen van een vlizotrap. Ga je hier zelf mee aan de slag, dan wensen we je alvast veel succes en klusplezier!