Helaas zit de komende tijd het er nog niet in om met een grote groep te gaan lunchen, dus kunnen we voorlopig nog niet genieten van een high tea. Althans, geen high tea in een restaurant of lunchroom, want thuis kan je dit makkelijk zelf regelen!

Waar houd ik rekening mee?

Het is met name de bedoeling om jezelf en de gasten een leuke tijd te bezorgen. Het eerste waar je dan op let, zijn de dieetwensen van je gasten. Komen er gasten die halal, glutenvrij, vegetarisch of andere voedingsvoorkeuren hebben? Pas je menu hierop aan! Dit kan gemakkelijk door variaties toe te voegen aan het menu. De standaard regel voor sandwich’s zijn vlees-vis-kaas, maar wees vrij om hiervan af te wijken en ander beleg toe te voegen.

Het eten tijdens een high tea heeft de perfecte combinatie tussen zoet en hartig. Dit geldt zowel voor het drinken, gebak maar ook voor de sandwiches. Diverse keuzes vallen namelijk altijd in de smaak en zo zorg je ervoor dat er altijd iets op tafel staat wat iemand lust. Met een afwisselend aanbod zorg je voor de verschillende dieetwensen, voorkeuren en houd je de tafel feestelijk.

Wat moet ik in huis halen?

Nadat jij je gewenste menu hebt opgesteld, kun je beginnen met boodschappen doen. Het is een tip om gebak bij een bakker af te halen omdat deze gegarandeerd van goede kwaliteit zijn en altijd wel in smaak vallen. 

Het woord, high tea, spreekt voor zichzelf al dat er thee gedronken wordt. Je wilt het aanbod thee ook groot houden, zonder dat je twaalf verschillende soorten thee in huis hoeft te halen. Kies vijf a zes bekende smaken, die een afscheidende smaak hebben van elkaar, om zo de behoefte van je gasten te voorzien.
Natuurlijk is het niet verplicht om alleen thee te serveren… Als je al weet dat je gasten van een lekker alcoholisch drankje houden, neem dan zeker een paar flessen cava of champagne in huis. Sandwiches en gebakjes gaan zeker goed met een glas mimosa!

Dankzij de decoratie hang je de sfeer op. Een High Tea wordt geclassificeerd als een chique evenement. En eerlijk is eerlijk, eten smaakt lekkerder als het op een mooie manier gepresenteerd is. Als je nog geen servies in huis hebt die passend zijn bij elkaar, is het tijd om een sprintje te trekken naar de winkel. Vermijd het servies met bloemen en vlinders erop, deze ogen snel “druk” op tafel. 

Hoe presenteer ik mijn high tea?

Nadat je alle sandwiches, hapjes en drankjes heb voorbereid, ga je beginnen met de tafel opmaken. Je legt een medium size bord op tafel met bestek, thee- en prosecco glazen.

De sandwiches serveer je apart van het gebak, maar beide op een etagère. Maak met de sandwiches verschillende lagen op de etagere, terwijl je dezelfde soort sandwiches op elkaar legt. De manier hoor je het gebak presenteert is sterk afhankelijk van het type gebak die je serveert. Koeken kun je op elkaar stapelen, terwijl je macaroons rechtop en tegen elkaar aan legt. 

De thee serveer je vanuit een theepot. Als iedereen zijn losse theezakjes kwijt zou moeten, dan wordt het snel een rommel en dit wil je vermijden. Daarom laat je de thee van te voren trekken en serveer je het aan tafel vanuit de pot.
Een drankje met alcohol, zoals mimosa, maak je ook van te voren. Je bewaart deze wel in de koelkast zodat je het drankje koud kan serveren. De mimosa zelf maak je van te voren in een glazen kan.

Een high tea organiseren thuis

Een middag gezellig high teaën met je vrienden en vriendinnen is een gezellige bezigheid. Kletsen terwijl je lekkernijen naar binnen werkt, daar zegt niemand nee tegen! Met deze blog bezorg jij iedereen een onvergetelijk middag en iedereen zal met een gevulde buik naar huis gaan!