Valentijnsdag staat weer voor de deur. Wil jij jouw geliefde verrassen met een heerlijk zelfgemaakt viergangendiner? Lees dan gauw verder voor het recept voor de ultieme Valentijnsavond met je geliefde.

Voorgerechtje
Begin je diner met een heerlijk voorgerechtje. Wat ik zelf altijd heel leuk vind om te maken is een triootje van kleine voorgerechten. Je kunt hierin eindeloos variëren. Meestal maak ik: een heerlijke bruchetta van tomaat, ui, basilicum, olijfolie en een beetje knoflook, een aardappel rösti met snippers van verse zalm en avocado stukjes en knoflookbrood uit de oven met guacamole. Dit zijn best wel heftige voorgerechtjes. Twee voorgerechtjes zijn vegetarisch en een voorgerechtje is met vis daarom drink ik er altijd een frisse witte wijn bij.

Tussengerechtje
Ik vind soep altijd heerlijk om tussendoor te eten. Vooral als het soepje niet al te zwaar valt. Ik ben zelf ontzettend dol op een heerlijk gazpacho. Als je een viergangendiner kookt dan is het meeste van de gerechten wat je eet toch warm. Gazpacho is een koud tomaat/komkommer soepje die heel fris is. Een gazpacho kun je heerlijk combineren met een droge witte wijn.

Hoofdgerecht
Voor het hoofgerecht raadt ik een heerlijk risotto aan met gegrilde paddenstoelen.  Het maken van een goede risotto vereist wat tijd en aandacht maar als je dat schenkt aan je gerecht dan is je Valentijnsavond echt helemaal perfect! Deze risotto is van oorsprong vegetarisch maar je kunt er zelf vis of vlees aan toe te voegen. Als je de risotto bereidt met vlees dan zou ik een mooie rode wijn erbij drinken die niet al te zwaar is. Als je Risotto bereidt met vis dan zou ik een heerlijke witte wijn erbij drinken.

Toetje
Voor het toetje zou ik een heerlijk tiramisu maken en zodra je klaar bent met het hoofdgerecht lekker op de bank gaan zitten en een romantische film opzetten. Pak twee lepeltjes en dan heerlijk romantisch op de bank tiramisu snoepen.

Verras je geliefde met dit complete viergangendiner en je Valentijnsavond is perfect! Heerlijk saampjes genieten van de avond en proosten op een goede relatie!