Een gezond leven is belangrijk, je krijgt er energie van en voelt je er goed door. Het lijden van een gezond leven is daarentegen niet erg eenvoudig. Er zijn veel factoren die het ons lastig maken om gezond te leven. Ben je echt gemotiveerd om een omkeer te maken in je leven? Dan is het belangrijk om een goede aanpak te hebben voor je nieuwe levensstijl. Om je een stap in de goeie richting te helpen van een gezond leven, hebben wij 5 tips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1 Variatie

Een van de belangrijkst kenmerken van een gezond leven is variatie. Probeer je niet blind te staren op sla of groente, omdat het zo gezond is. Het belangrijkste is om te variëren. Door te variëren krijg je zoveel mogelijk verschillende voedingsstoffen binnen. Denk aan fruit, zaden, noten, groente, fruit en peulvruchten. Daarnaast moet je ook zeker geen zuivelproducten, vis en vlees vergeten. Een recept voor een gezond leven met veel variatie is te vinden in ons blog poke bowl recept.

gezond-leven
gezond-leven

Tip 2 Onbewerkt eten

Een belangrijk kenmerk van een gezond leven is het eten van onbewerkt voedsel. In alle pakjes en zakjes zitten veel ingrediënten die we niet nodig hebben en slecht voor ons zijn. Probeer zoveel mogelijk onbewerkt voedsel te eten. Als je producten zelf maakt weet je exact wat er in zit en wat dus goed en slecht voor je is. Het zelf maken van sausen en pesto is natuurlijk een werkje in vergelijking met het kopen ervan. Daarentegen is het ten eerste gezonder voor je lichaam en ten tweede stiekem ook een stuk lekkerder.  Als laatste geld natuurlijk, hoe gezonder het is, hoe meer je ervan mag. Oftewel een echte win win situatie.

Tip 3 Sport

Hoe graag je ook wilt geloven dat je zonder sport kunt leven en dat ook afvallen zonder sport kan, is er geen ontkomen aan sporten voor een gezond leven. Zoek naar een sport die je leuk vindt om te doen, hierdoor wordt het sporten als een minder grote last ervaren. Heb je helemaal niets met sport? Probeer dan in je dagelijks leven zoveel mogelijk te bewegen. Denk aan de fiets pakken i.p.v. de auto of de trap i.p.v. de lift. Door te sporten krijg je meer energie, en zit je lekkerder in je vel.

Gezond leven
Gezond leven

Tip 4 Eet alle voedingsmiddelen

In veel diëten worden voedingsmiddelen en stoffen weggelaten, terwijl dit juist niet goed is voor je lichaam. Je lichaam heeft koolhydraten, vetten en eiwitten nodig. Je moet de voedingsmiddelen en stoffen alleen afwisselen en beperken. Dus niet te veel koolhydraten en vetten. De juiste verhouding is cruciaal. Daarnaast mag je ook zeker gezonde snacks eten. Benieuwd naar gezonde snacks? Bekijk dan ons blog gezonde zoete snacks.

Gezond leven

Tip 5 Stress minimaal

Je zult wel weten dat stress totaal niet goed is voor je lichaam. Daarnaast ga je van stress juist veel en slecht eten of veelste weinig. Probeer de bron van je stress te vermijden. Als dit niet mogelijk is helpt sporten goed tegen de stress. Daarnaast is het belangrijk om voldoende rust te pakken door goed te slapen en te ontspannen. Bij een gezond leven denk je aan groen. Je huis inrichten met groen helpt bij een gezond leven. Bekijk hiervoor het blog groen in huis.

Door in ieder geval deze tips mee te nemen in je nieuwe gezonde leven, maak je een goed begin. Vergeet natuurlijk niet veel water te drinken, dit is een echte musthave voor een gezond leven. Veel succes en geef niet op!